Geschiedenis Wheaton's Golden Retrievers  
     
 


CH. Styal Sungleam

In 1974 kocht ik mijn eerste golden retrievers Kroonkennel's Zaza en Kroonkennel's Zanka. Ik had voor de kennel van Rob Huybrechts gekozen, welbekend als golden fokker in de golden retrieverwereld. Mijn eerste nestje werd geboren in 1977 onder de kennelnaam "van de Hallemolen".

In 1987 werd er een nestje gefokt met MULT. CH. Styal Sungleam en Honey van de Hallemolen, uit dit L-nest kwam Belg. Intern. Kampioen: Lautrec van de Hallemolen. Meerdere pups werden in de STYAL kennel bij Mrs Hazel Hinks opgehaald, niet allen werden kampioen, maar aan velen heb ik een goede herinnering.

17 jaar later werd in 1991, in samenwerking met Jan Bertels, de WHEATON'S kennel opgericht, met vele goede resultaten als gevolg, het werd een groot succes.
Het eerste WHEATON'S nest werd geboren in april 1991 uit Ch. Styal Sungleam en High Endeavour's Nosy Bell of Church, er waren slechts 6 reuen... Uit dit nest werd CH. Wheaton's Patton gehouden. Vier jaar later behaalde hij al meerdere titels: Int. Belg. Lux. Duits en VDH kampioen. Hij won ook vele veldwedstrijden.

In 1995 kwamen er twee nieuwe pups bij uit Zweden: CH. Dewmist Santiago 'Hobbe' en Dewmist Salamanca 'Svea', gefokt door Mr Henrick Fryckstrand. In 1999 behaalde Hobbe de ene kampioenstitel na de andere, vijf in totaal. Ook CH. Tallygold Queen Anna uit de Deense Kennel van Mrs. Marianna Holm Hansen werd Lux. Kampioen en vier maal field trial winner. Ze miste één CAC en CACIB om eveneens Belgisch en Internationaal kampioen te worden.

 
     
 

Om Belgisch en Internationaal kampioen te worden moet je in België een kwalificatie behalen op een veldwedstrijd en dit is niet zo gemakkelijk.

Met Ch. Dewmist Santiago heeft Jan voor de derde maal deze zware taak tot een goed einde gebracht.

Eveneens in 1995 kwam een nieuwe pup, een reu, uit Engeland. Ik had voor de kennel "RITZILYN" gekozen bij Lynn en George Hennessy.
De keuze was zeker niet gemakkelijk, ze hadden voor mij een prachtexemplaar uitgekozen met als klinkende naam CH. Ritzilyn Sharp Shooter, hij werd de ster van de Wheaton's kennel.

 
     
 

Veel shows werden met Sharp Shooter afgelopen, vele tentoonstellingen werden gewonnen. Later behaalde hij eveneens de titels van Duits en VDH kampioen en was twee maal best in show.
Sharp Shooter was zeer geliefd door vele golden vrienden, vooral in het buitenland werd hij als dekreu door diverse fokkers gevraagd.
Meerdere van zijn nakomelingen hebben eveneens goede resultaten behaald. Vooral zijn lief karakter en zijn goede erfelijke eigenschappen hebben van hem een verdiend kampioen gemaakt.

 
     
 

In 1996 heb ik uit het nest van Patton met Chanel een fantastische teef gehouden Wheaton's Unusual, die is werkelijk ongewoon en tevens zeer mooi zoals haar vader Patton. Hetzelfde jaar kwam er nog een teefje bij: Wheaton's Unfaithful uit Styal Silver Star at Wheaton en Ch. Dewmist Santiago.

Ook in 1996 werd beslist om een eerste werkhond uit Engeland aan te schaffen, Belgisch Fieldtrial Kampioen Werrington Rory of Clancallum, een zeer zelfverzekerde donkere golden, zoon van FT. CH. Rossmohr of Clancallum van Lyn en Malcom Stringer.

Niets is hem teveel, hij werkt als geen ander, zijn afstammelingen uit de combinatie met Wheaton's Starkling 'Sanne', kan je op vele wedstrijden bewonderen, zowel hier als in het buitenland en allen met dezelfde werklust. Uit het eerste nest van Sanne en Rory heb ik twee teefjes gehouden, Wheaton's Xcess en Wheaton's Xtravagant. Beiden zijn reeds field trial winner. Tot op heden hebben ze voor vele plezante werkmomenten gezorgd en vooral tevreden golden bezitters tot vriend gemaakt.

In 2000 werd opnieuw een teefje aangekocht: 'Ritzilyn Blue Chip' met als bijzondere voorwaarde dat ze van dezelfde moeder als Shooter "Ritzilyn Stage Door Jenny" moest zijn. Ik kreeg derde keuze uit het nest. Later op 18 maanden bij haar eerste show te Hoogstraten, werd ze zeer verdienstelijk beste teef met CAC - CACIB, in aanwezigheid van vele nieuwschierigen die haar voor de eerste maal zagen.

Op 1 juli 2001 was het voor de WHEATON'S kennel groot feest, het 10 jarig bestaan! Met een prachtig weertje erbij werd het een groots zomerfestival dat we samen met vele Wheaton's vrienden hebben gevierd. Dank aan alle mensen die erbij waren.

Intussen zijn er nog vele Wheaton's bijgekomen oa. Cedes, Easybelli, Famousgirl, Graceful.
Velen anderen hebben al de Wheaton's kennel verlaten ( zie in Memoriam )

 
   
 

Nu na 35 jaar ervaring met Goldens, 32 jaar fokken en 18 jaar WHEATON'S
wens ik alle eigenaars veel succes met hun geliefkoosde golden.

Mia .

 

 

 

 
     
   Mia Van Acker • Steenoven 20 • 8730 Oedelem • T/F: +32 (0)50 790 607 • T: 0475 583744 info@wheatons.be